EFIT

Individuele EFT

Wat is individuele EFT?

In de huidige maatschappij wordt er veel van ons verwacht en daarnaast heb je, als volwassene, vaak veel ballen in de lucht te houden. Deze omstandigheden van buitenaf zorgen er mogelijk voor dat je stress en druk ervaart in het dagelijks leven. Maar ook vroegere (kind)ervaringen zijn van grote invloed op je emotionele leven als volwassene en kunnen van invloed zijn op liefdes- en andere soorten relaties. Bij individuele EFT ligt de focus op het herstellen van de relatie met jezelf. We onderzoeken knelpunten en emoties die op de achtergrond meespelen, met als doel jou weer lekker in je vel te laten zitten.

EFIT is een vorm van individuele therapie waarbij je actief  werkt aan de relatie met jezelf. Als je lekkerder in je vel wilt komen te zitten, dan kan EFIT je helpen.

Wie meldt zich aan voor EFIT?

Vaak zijn dat mensen die zich onzeker voelen, of angstig. Vaak zijn het ook mensen die zich alleen voelen, buitengesloten of verlaten. Het zijn ook mensen die last hebben van somberheid of bij wie er gebeurtenissen uit het verleden een rol blijven spelen in het huidige leven. Vaak zijn het ook mensen die merken dat ze telkens in hetzelfde probleem belanden of vastzitten in bepaalde belemmerde patronen. Mensen die vaker vastlopen in relaties met anderen of wie het juist niet lukt om relaties aan te gaan.

Vaak komen klachten voor na een scheiding of na verlies of in een periode van rouw. Vaak kiezen mensen ook voor EFIT als ze last hebben van lichamelijke stressklachten of merken dat ze niet meer zo lekker functioneren thuis op je werk of opleiding.

Zorg goed voor jezelf als je deze klachten herkent en zoek op tijd hulp. Samen met mij als EFIT therapeut kun je deze klachten aanpakken en toewerken naar een positief gevoel over jezelf. Vanuit meer eigenwaarde en zelfacceptatie is het makkelijker om prettigere relaties te krijgen met degenen om je heen.

Dus ervaar je problemen in de liefde, op je werk, in relaties of op school? Individuele EFT is voor iedereen die wil investeren in een liefdevolle relatie met zichzelf.

Wat doe je in de EFIT therapie?

Net als bij de andere vormen van EFT ligt de nadruk op het onderzoeken van emoties. We gaan samen op zoek naar jouw emoties om te ontdekken wat er speelt. We kijken naar de impact van deze emoties op jouw leven. Je leert naar jezelf te durven kijken en dat is het begin van het herstellen van de balans. Een goed gevoel over jezelf en je gevoelens écht begrijpen zorgen ervoor dat je het leven weer met plezier tegemoet gaat.

Individuele EFT helpt je dus emoties te onderzoeken en geeft je alle tools om hiermee om te gaan. Het effect? Meer respect, waardering en liefde voor jezelf. Wat doorwerkt op alle gebieden in je leven!

Wat is de basis voor individuele EFT?

EFT is ontwikkeld door dr. Sue Johnson uit Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar relaties en zocht naar een effectieve manier om de verbinding tussen mensen te herstellen of verbeteren. Deze inzichten samen vormen net als bij EFT-relatietherapie en EFT-gezinstherapie de basis voor individuele EFT. Uniek aan Individuele EFT is dat de relatie met jezelf centraal staat. De therapie is erop gericht om in harmonie te komen met jezelf én met anderen.

Het is belangrijk dat je je prettig voelt bij je therapeut. Daarom mag je gratis en vrijblijvend komen kennismaken.  Als uit het kennismakingsgesprek blijkt dat je een goed gevoel hebt bij individuele EFT én je hebt een klik met mij als therapeut, dan kunnen we de therapie starten.

De behandeling bestaat uit een reeks van meerdere gesprekken, waarbij je per sessie 1 uur therapie hebt. Je kunt zelf de frequente bepalen, meestal is 1 sessie per 1 tot 3 weken. De exacte frequentie en duur van de therapie is per persoon verschillend, net wat nodig is voor jou.